Dags att söka till STINT Teaching Sabbatical

18 augusti 2021

Nu kan du som är lärare eller forskare söka till STINT Teaching Sabbatical. Stipendiet möjliggör undervisning under höstterminen 2022 på ett lärosäte i USA eller Asien. Sista ansökningsdag är 23 augusti.

STINTs program Teaching Sabbatical syftar till att utveckla såväl individer som institutioner. Genom att ge forskare och lärare som brinner för undervisningsfrågor internationell erfarenhet vill STINT bidra till att högre utbildning i Sverige förnyas och nya nätverk skapas.

STINT samarbetar med utvalda lärosäten i Asien och USA, där stipendiaten kommer att arbeta under hela höstterminen 2022 och undervisa, antingen själv eller genom "co-teaching". Den nominerade ska vara disputerad, anställd och väl förankrad i verksamheten. Stor vikt läggs på mervärdet av utlandsvistelsen, där erfarenheter ska kunna leda till förändring och förnyelse vid det svenska lärosätet. Därför sker nominering genom det svenska lärosätets ledning.

Så ansöker du till STINT Teaching Sabbatical

Du som lärare/forskare ansöker om STINT Teaching Sabbatical via Umeå universitet. Din ansökan skickar du till Ingrid Svensson, International Office senast den 23 augusti.

Därefter går en grupp av tidigare stipendiater igenom ansökningarna samt granskar och rangordnar dem. Umeå universitet har möjlighet att nominera upp till tre sökande till STINT och det är rektor som fattar det slutgiltiga beslutet om vilka som blir nominerade.

Ansökningsformulär finns på STINT:s webbsida.

Mer information om Teaching Sabbatical

Läs mer om Teaching Sabbatical på STINT:s webbplats
Läs mer om Teaching Sabbatical på Aurora

För frågor, kontakta Ingrid Svensson eller Katarina Winka.