KAW-utlysning för forskare intresserad av att handleda DDLS PhD projekt (10/01)

6 december 2023

Det nationella SciLifeLab & Wallenberg program för Data-Driven Life Science (DDLS) utlyser medel för forskare som är intresserade av att handleda PhD projekt i data-drive Life Science.

Utlysningen stänger den 10 januari 2024.

DDLS är ett tolvårigt program vars syfte är att rekrytera och träna data-driven life scientists samt att skapa globalt ledande IT och analysförmågan i den svenska livsvetenskap.

Ett av målen med programmet är att etablera en forskarskola för 260 forskarstudenter som kommer att rekryteras av värduniversitet, organisationer eller företag inom den Svenska life science sektorn.

Utlysningen är ämnad åt gruppledare som kan föreslå life science forskningsprojekt för doktorander inom de fyra strategiska områden för data-driven forskning: molekylärbiologi, evolution och biodiversitet, precisionsmedicin och diagnostik, epidemiologi och infektionsbiologi.

 

Hålltider & mer information:

Sista ansökningsdag är den 10 januari 2024, 15.00 CET.
Ansökan sker på engelska.

Ytterligare information om utlysningen och forskarskolan finns på DDLS webbsida (full information endast tillgänglig på engelska): https://www.scilifelab.se/data-driven
Bilder från informationsmötet den 22 november 2023 finns att ladda ned här

Vid frågor kan du kontakta Umeå universitets representant i DDLS styrgrupp Oliver Billker, eller Umeå universitets representant i referensgrupp, professor Johan Trygg.
Det finns även ett digitalt tillfälle att lyssna till en kort presentation om utlysningen och ställa frågor till Johan Trygg tisdagen den 12 december 13.00-14.00 (CET): https://umu.zoom.us/j/62452051638

Redaktör: Insa Wemheuer