Workshop inom åldrandeforskning

1 september 2021

Inom MIRAI 2.0 arrangeras en workshop inom åldrandeforskning den 28-29 september. Workshoppen ger forskare möjlighet att lära sig mer om åldrande i Sverige och Japan. Forskare inom alla forskningsdiscipliner är välkomna att delta.

Umeå universitet deltar tillsammans med tio svenska och åtta japanska lärosäten i samarbetsprojektet MIRAI 2.0. Mirai betyder framtid och projektet arbetar för att stärka det akademiska samarbetet inom utbildning, forskning och innovation mellan svenska och japanska universitet.

– Att delta i MIRAI ger möjligheter att bredda sitt nätverk samt att starta samarbeten inom gemensamma forskningsämnen med forskare från universitet i Japan, och genom detta kunna ta del av både kunskap och inspiration som utvecklar den egna forskningen såväl som Umeå universitets forskning i stort, säger Jenny Ahlinder Hagberg, projektledare för MIRAI vid Umeå universitet. 

Värd för workshoppen är Linnéuniversitetet. Workshoppen organiseras av Linnéuniversitet, Umeå universitet och Waseda university.

Deadline för att anmäla sig är den 6 september.

Läs mer och anmäl dig till workshoppen inom åldrandeforskning 28-29 september på  lnu.se/en/ageingworkshop2021

Under hösten arrangeras även workshoppar inom ämnesområdena hållbarhet och artificiell intelligens.

Utlysning frömedel:
Det är möjligt att söka frömedel inom MIRAI

Mer information om MIRAI
Kontakta gärna Jenny Ahlinder Hagberg, projektledare för MIRAI vid Umeå universitet.

Läs mer om Umeå universitets deltagande i MIRAI och övriga workshoppar

Redaktör: Petra Käck

Logga in för att kommentera och läsa kommentarer.