Konferensmedel samt internationaliserings- och samverkanscheckar utlyses

30 november 2022

Utbildningskommittén utlyser medel för undervisande personal att delta i konferenser, samt checkar för internationalisering och samverkan med det omgivande samhället. Sista ansökningsdag är 13 januari 2023.

Karolina Broman.

Foto:

– En viktig del i lärares kompetensutveckling är att få avsätta tid för att verkligen fokusera på det pedagogiska uppdraget. Det kan exempelvis göras genom att åka på en konferens som fokuserar på universitetsutbildning inom relevant ämnesområde. Det kan också vara givande att delta i internationella utbyten med lärosäten utanför Sverige, eller genom att samverka med företag och organisationer där våra studenter kan arbeta efter avslutad utbildning, säger Karolina Broman, vicedekan och ordförande i utbildningskommittén.

Utlysningen av konferensmedel riktar sig till anställda vid fakulteten som undervisar på kurs eller program. Bidragen kan användas för att förkovra sig, bli inspirerad och nätverka genom att delta i en konferens. Syftet är att deltagandet ska stärka fakultetens utbildningar. Totalt har 461 000 kronor avsatts och kommer att utlysas i två omgångar under 2023, den första med sista ansökningsdag 13 januari.

"Utökad samverkan viktigt"

Utbildningskommittén utlyser samtidigt så kallade internationaliserings- och samverkanscheckar, totalt 593 000 kronor under 2023. Även denna utlysning sker i två omgångar.

Internationaliseringscheckarna ska användas för att stärka och inspirera inom utbildningen, till exempel genom att göra ett lärarutbyte, utveckla kurser eller skapa utbytesavtal tillsammans med utländska lärosäten.

Samverkanscheckarna gör det möjligt för undervisande personal att under en avgränsad period vistas vid en extern arbetsplats, utanför högskolesektorn. Syftet är att läraren ska få kunskaper och erfarenheter till nytta för utbildningarna. Vistelsen ska vara på en arbetsplats där fakultetens studenter skulle kunna få jobb efter examen.

– En utökad samverkan med aktörer där våra studenter kan arbeta efter avslutad utbildning är ytterst viktigt att utveckla vidare, säger Karolina Broman. Ett sätt att göra universitetets utbildningar än mer relevanta för studenterna, är ett nära samarbete med branschen och då behöver våra lärare ha chans att vistas i dessa miljöer.

Läs mer om utlysningen av konferensmedel

Läs mer om utlysningen av internationaliserings- och samverkanscheckar

Logga in för att kommentera och läsa kommentarer.