Medel utlyses för konferensdeltagande, internationalisering och samverkan

16 april 2024

Utbildningskommittén gör en andra utlysning för 2024 av medel för konferensdeltagande samt internationaliserings- och samverkanscheckar. Totalt omfattar utlysningen 494 000 kronor. Sista ansökningsdag är 12 augusti.

Utlysningarna riktar sig till anställda vid Umeå universitet som undervisar på kurs eller program vid den Teknisk-naturvetenskapliga fakulteten.

Syftet med konferensmedlen är att sökanden ska delta i en konferens för att förkovra sig, bli inspirerad och nätverka för att stärka fakultetens utbildningar.

Bidragen kan nyttjas för:
• deltagande i pedagogiska konferenser/workshops/seminarier,
• deltagande i forskningskonferenser, enbart för de som har stor andel undervisning (max 25 procent forskning) i sin anställning.

Internationaliseringscheckarnas syfte är att stärka och inspirera till internationalisering inom utbildning på förutbildningsnivå, grund- och avancerad nivå. Medel ges i första hand till de som vill göra ett lärarutbyte, utveckla kurser eller skapa utbytesavtal i samarbete med utländska lärosäten.

Samverkanscheckarna är till för att stödja undervisande personal i att under en avgränsad period vistas vid en extern arbetsplats, utanför högskolesektorn, där erfarenheterna och lärdomar av vistelsen ska gagna fakultetens utbildningar på förutbildningsnivå, grund- och avancerad nivå.

Enligt Umeå universitets Miljöpolicy (FS 1.1-2187-19) "ska varje medarbetare tillse att resan, inrikes eller utrikes, i första hand sker med kollektiva färdmedel och planera och genomföra sin tjänsteresa så effektivt, ekonomiskt, miljöanpassat och trafiksäkert som möjligt".
Vid fördelningen av medel kommer Utbildningskommittén därför att prioritera vistelser som innebär kortare resor inom Sverige eller övriga Europa framför långväga resor utanför Europa.

Läs mer om utlysningen av konferensmedel
Läs mer om utlysningen av internationaliserings- och samverkanscheckar