Introduktionsprogram för nyanställda

Introduktionsprogrammet ger dig grundläggande kunskaper om Umeå universitet, från vision och värdegrund till arbetsmiljö och säkerhet. Programmet består i sin helhet av ett antal kortare utbildningsfilmer och texter, fördjupande seminarier och ett socialt event.

 

 

 

Information om introduktionsprogrammet

Introduktionsprogrammet består av tre delar och är anpassat för forskande-undervisande personal eller tekniskt- administrativ personal. 

För att kunna logga in och registrera dig på kursen behöver du ett Umu-id. En länk för att aktivera ditt Umu-id skickas till dig på anställningens första dag. 

Introduktionsprogrammets delar

Del 1: Ett digitalt program med filmer och texter

Programmets första del är ett digitalt program som innehåller ett antal moduler med filmer och fördjupande texter. Modulerna öppnas allt eftersom och du behöver slutföra samtliga moment i en modul för att komma vidare till nästa. Du väljer själv i vilken takt du vill genomföra programmet, du kan när som helst pausa och fortsätta vid ett senare tillfälle. Det tar ungefär 2-3 timmar att gå igenom samtliga moduler. Den digitala delen sammanfattning större delen av det som bedöms vara det viktigaste du behöver veta som nyanställd. Önskar du mer fördjupad information kan du följa länken till medarbetarwebben. Du har inom vissa ämnen möjlighet att fördjupa dig i seminarieserien.

Del 2: Planering av ett webinarium med temat stöd till forskare och lärare pågår, information läggs ut inom kort.

Del 3: Gemensamt socialt event på Curiosum

En gång per termin bjuder vi in nyanställda till ett gemensamt socialt event på Curiosum på konstnärligt campus efter arbetstid. Under kvällen kan du lösa matematiska kluringar och ta del av en planetarievisning i domteatern. Vi bjuder på en lättare buffé. Begränsat antal platser, ingen kostnad. 

Torsdag 23 mars, 16:00 - 18:00 

Länk till anmälan (stänger 9 mars)

 

Påbörja introduktionsprogrammet

Klicka på länken till det program du önskar gå nedan, logga in med ditt Umu-id och registrera dig på kursen. 

Du kan ta del av programmet på din dator, surfplatta eller mobil. För surfplatta och mobil laddar du ner appen "Canvas Student". Det är för tillfället ett känt fel för mobiler och surfplattor som har operativsystemet Android, där det inte är möjligt att vända på enheten utan att bli utloggad från programmet.

Välkomstbrev till nyanställda

kontakt

 

Foto:

Linda Bergéli
HR-strateg
Personalenheten
linda.bergeli@umu.se 
📞 090-786 59 95

 

Foto:

Torbjörn Forsberg
HR-strateg vid Personalenheten
torbjorn.forsberg@umu.se
📞 090-786 70 80

 

Foto:

Rosita Nilsson
HR-strateg vid Personalenheten
rosita.nilsson@umu.se
📞 090-786 54 69

Rosita Nilsson
2022-10-14