Introduktionsprogram för nyanställda

Introduktionsprogrammet ger dig grundläggande kunskaper om Umeå universitet, från vision och värdegrund till arbetsmiljö och säkerhet. Programmet består i sin helhet av en digital introduktionsutbildning, ett fördjupande seminarium och ett socialt event.

 

 

Foto:

Information om introduktionsprogrammet

Introduktionsprogrammet består av tre delar och är anpassat för forskande-undervisande personal eller tekniskt- administrativ personal. 

För att kunna logga in och registrera dig på kursen behöver du ett Umu-id. En länk för att aktivera ditt Umu-id skickas till dig på anställningens första dag. 

Introduktionsprogrammets delar

Del 1: Ett digitalt program med filmer och texter

Programmets första del är ett digitalt program som innehåller ett antal moduler med filmer och fördjupande texter. Modulerna öppnas allt eftersom och du behöver slutföra samtliga moment i en modul för att komma vidare till nästa. Du väljer själv i vilken takt du vill genomföra programmet, du kan när som helst pausa och fortsätta vid ett senare tillfälle. Det tar ungefär 2-3 timmar att gå igenom samtliga moduler. Den digitala delen sammanfattning större delen av det som bedöms vara det viktigaste du behöver veta som nyanställd. Önskar du mer fördjupad information kan du följa länken till medarbetarwebben. Du har inom vissa ämnen möjlighet att fördjupa dig i seminarieserien.

Del 2: Introduktionsseminarium för forskande och undervisande personal samt forskarstuderande

Detta halvdagsseminarium är en del av Umeå universitets introduktionsprogram för nyanställda. Seminariet är speciellt utformat för ny forskande och undervisande personal samt forskarstuderande. Huvudsyftet med seminariet är att ge deltagaren kunskap om karriärvägar inom akademin, viktiga saker att tänka på i den nya rollen samt vilket stöd man kan få i sitt arbete.

Seminariet kommer att ge dig:

  • Kunskap om karriärvägar inom akademin
  • En översikt över forskningsstödet från Avdelningen för vetenskaplig kommunikation (SC) vid universitetsbiblioteket.
  • En översikt över vilket stöd du kan förvänta dig från Enheten för forskningsstöd och samverkan. Samt en introduktion till forskningsfinansiering med fokus på det svenska finansieringssystemet och hur du hittar utlysningar.
  • En introduktion till pedagogisk meritering vid Umeå universitet.
  • En kort presentation inom vilka juridiska områden och frågor du bör konsultera en universitetsjurist. Till exempel offentliga handlingar, sekretess, GDPR, avtal och immateriella rättigheter.

Seminariet är den 16 april och kommer att hållas på engelska.
Anmäl dig via denna länk.

 

 

Del 3: Gemensamt socialt event på Curiosum

En gång per termin bjuder vi in nyanställda och stipendiater till ett gemensamt socialt event på Curiosum på konstnärligt campus. Under kvällen kan du lösa matematiska kluringar och ta del av en planetarievisning i domteatern. Vi bjuder på en lättare buffé. Begränsat antal platser, ingen kostnad. 

Det sociala eventet är framflyttat från den 25 april till den 23 maj kl 16-18 och kommer hållas på engelska. Sista dag för anmälan är den 16 maj. 

Anmäl dig via denna länk

 Varmt välkommen!

Starta det digitala introduktionsprogrammet

Klicka på någon av länkarna nedan för att komma till det program som är bäst anpassat till dig. Du loggar in med ditt Umu-id för att registrera dig på kursen.

Du kan ta del av programmet på din dator, surfplatta eller mobil. För surfplatta och mobil laddar du ner appen "Canvas Student". Det är för tillfället ett känt fel för mobiler och surfplattor som har operativsystemet Android, där det inte är möjligt att vända på enheten utan att bli utloggad från programmet.

Välkomstbrev till nyanställda

kontakt

 

Foto:

Linda Bergéli
HR-strateg vid Personalenheten
linda.bergeli@umu.se 
📞 090-786 59 95

 

Foto:

Torbjörn Forsberg
HR-strateg vid Personalenheten
torbjorn.forsberg@umu.se
📞 090-786 70 80

 

Foto:

Jannike Hurenkamp
HR-strateg vid Personalenheten
jannike.hurenkamp@umu.se
📞 090-786 51 93

Kalender

Caroline Henrysson
2024-04-12