Hjälp och stöd till dig som använder Microsoft 365

På den här sidan finns filmer och annat stödmaterial som kan hjälpa dig att komma igång med din användning av tjänsterna i Microsoft 365. ITS erbjuder även skräddarsydda utbildningar och workshops.

 

Foto:

Hur gör ni - en intervjuserie om samarbete

Del 1 - Statsvetenskapliga institutionen

Del 2 - Institutionen för kirurgisk och perioperativ vetenskap

Inspelade webbinarier

Webbinarium om Microsoft 365

Introduktion Office 365

En introduktion till Office 365 och hur du kan använda applikationerna i ditt dagliga arbete. Videon är cirka 8 minuter lång och har svensk text. Slå på undertext genom att klicka på knappen CC.

Webbinarier om Teams

Teams - Din digitala arbetsplats

Lär dig om grunderna i Teams. I Teams kan du använd chatt, röst- och videosamtal för att kommunicera smidigt. Vi berättar också hur ni kan använda den gemensamma ytan för att kommunicera, dela filer, boka möten m.m. Videon är cirka 46 minuter lång och har svensk och engelsk text. Slå på undertext genom att klicka på knappen CC.

instruktionsfilm för möten i teams

Lär dig de grundläggande funktionerna i ett Teams-möte. Videon är cirka 12 minuter lång och är textad på svenska och engelska. Slå på undertext genom att klicka på knappen CC.

Teams för mobiltelefon (Android)

I denna instruktionsfilm beskriver vi hur du kan arbeta med Teams i din mobiltelefon. Filmen är textad på svenska.

Hur kan teams effektivisera och underlätta i din vardag?

Under detta webinar presenteras tre olika utmaningar som många av oss stöter på i vårt vardagliga arbete och hur de går att lösa med hjälp utav Teams, Planner och OneNote.

Webinarium om OneDrive

Webbinarium om OneDrive

Vad OneDrive är, hur du använder det för lagring av egna filer samt hur du delar filer med andra. Filmen är cirka 21 minuter lång och har svensk och engelsk text. Slå på undertext genom att klicka på knappen CC.

Webinarium om Planner och ToDo

introduktion till Planner och ToDo

En introduktion till Planner och ToDo och hur du kan använda det i ditt dagliga arbete. Videon är cirka 24 minuter lång och har svensk text. Slå på undertext genom att klicka på knappen CC.

Webbinarium om Forms

Introduktion till Forms

En introduktion till Forms och hur du kan använda det i ditt dagliga arbete. Videon är cirka 20 minuter lång och har svensk och engelsk text. Slå på undertext genom att klicka på knappen CC.

Webbinarium om Bookings

Kom igång med Bookings

En kort introduktion till Bookings och hur du sätter upp din bokningssida. Slå på undertexter genom att klicka på cc-knappen.

Skapa en tjänst i Bookings

En video där vi visar, steg för steg, hur du sätter upp och anpassar en tjänst i Bookings. Vi visar bland annat hur du kan anpassa tider, tilldela personal, och skickar bokningsbekräftelse. Slå på undertexter genom att klicka på cc-knappen.

Logga in i Microsoft 365

Logga in med umu-id@ad.umu.se och ditt lösenord

Logga in i Microsoft 365

Spana in våra kommande utbildningar

Stöd och hjälp Microsoft 365

Vanliga frågor och svar om Microsoft 365 i Manual.

FAQ Microsoft 365, Manual

Här ställer vi frågor, hjälper varandra och delar tips och tricks om Microsoft 365.

Användarforum för Microsoft 365

Lär dig mer om hur du använder Microsoft 365.

Användarstöd Microsoft 365

Elin Sköld
2023-09-07