Fritidsboende för anställda

Universitetet har tillgång till två gårdar som anställda kan hyra under delar av året. Varje gård består av två boningshus och man kan hyra båda två samtidigt eller var för sig. Uthyrning sker per vecka eller för en helg.

Universitetets fritidsboende i Norrmjöle

 

Foto:

Umeå universitet äger en västerbottensgård i Norrmjöle, 2 mil söder om Umeå. Gården ligger i närheten av havsbaden i Bettnesand, Norrmjöle respektive Skaten. Det finns också möjlighet att spela golf eller tennis i Norrmjöle.   

Till gården hör två boningshus, ett större och ett mindre. I det större huset finns åtta bäddar och en spjälsäng, och i det lilla gårdshuset fyra bäddar och en spjälsäng. Husen är fullt utrustade och har exempelvis mikro, ugn, kyl, frys och städutrustning. Husen saknar TV och Internet. Du som hyresgäst ansvarar själv för sänglinne och handdukar. Vid avresa ska husen vara städade.

Husen går att hyra veckovis (fredag-fredag) eller över en helg, från slutet av maj till början av oktober.

Följande priser gäller:

21 maj–11 juni: 3 500 kr per hus och vecka
11 juni–13 augusti: 4 200 kr per hus och vecka
13 augusti–början av oktober: 3 500 kr per hus och vecka
Slutet av maj till början av oktober, fredag–söndag kväll: 2 400 kr per hus.

Betalning sker genom löneavdragsmedgivande.

Annons om uthyrning publiceras i Nyheter för anställda första torsdagen i april, men ansökan går att skicka in även tidigare.

Så här gör du för att hyra

Du ansöker om att hyra gården genom att fylla i blankett för att hyra fritidsgården i Norrmjöle och skickar till Carina Sehlstedt, Lokalförsörjningsenheten.

Hyresperiod maj-september

Eftersom efterfrågan är stor perioden maj-september sker en lottning bland de som ansöker. För att vara med i lottningen ska din ansökningsblankett vara hos Carina Sehlstedt senast den 15 maj. Cirka två veckor efter sista ansökningsdag informeras de sökande som vunnit via e-post.

Kom ihåg att bekräfta!

Den tilldelade tiden måste bekräftas till Carina Sehlstedt inom en vecka efter besked. Efter att den tilldelade tiden har bekräftats går den inte att avboka.

Hyresperiod september-oktober

Fördelning av bokningar under september-oktober görs efter den ordning ansökan kommit in.

Blankett för att hyra fritidsgården i Norrmjöle.

Lidmangården i Missenträsk

 

Foto:

Lidmangården består av två mindre bostadshus i Sara Lidmans hemby Missenträsk, ca 3 mil från Jörn i Skellefteå kommun.

På gården finns två hus, stora och lilla gårdshuset. Det stora gårdshuset har kök, badrum och totalt fem sängplatser. I badrummet finns också en tvättmaskin. Det lilla gårdshuset har kök, badrum och totalt fem sängplatser. Lillstugan är handikappanpassad med bland annat en ramp vid entrén samt bredare dörr till badrummet.

Gården går att hyra under hela året, per dygn eller per vecka. Husen går också att hyra var för sig. Hyresgästen ansvarar själv för sänglinne och handdukar. Städning ansvarar du som hyresgäst för inför avresa. Städutrustning finns.

Så här gör du för att hyra

Ring eller skicka ett mejl till Carina Sehlstedt, Lokalförsörjningsenheten och ange dina önskemål.

Frida Fjellström
2021-04-19