Utbildningar inom Microsoft 365

Här samlas kommande utbildningar och aktiviteter där du som anställd vid Umeå universitet får möjlighet att fördjupa dina kunskaper om Microsoft 365 som helhet, men även om de verktyg som ingår.

Utbildningarna är för dig som anställd vid universitetet och är kostnadsfria. 

Målet är att du ska känna dig tryggare i användningen av Microsoft 365.

Kommande utbildningar och aktiviteter

Introduktion till Microsoft 365, 14 november

Introduktion till Microsoft 365 är ett webinarium där du får lära dig om Microsoft 365 som helhet, och vilka möjligheter det finns i verktyget. Vi kommer att gå igenom hur olika verktyg hänger ihop, vad som kan vara bra att veta i användningen, samt tipsa om användbara funktioner.

Nästa tillfälle är 12 september och 14 november. 

Läs mer och anslut här, 12 september

Läs mer och anslut här, 14 november

Introduktion till Teams, 31 oktober

Intro Teams är ett webinarium där du får lära dig mer om Microsoft Teams. Vi kommer att gå igenom enkla funktioner och användningsområden i Teams och hur du kan börja använda verktyget. Du kommer att få de baskunskaper som krävs för att börja använda Teams i ditt arbete.

Nästa tillfälle är 19 september och 31 oktober

Läs mer och anslut här, 19 september

Läs mer och anslut här, 31 oktober

Kommunikation i Microsoft 365, 10 oktober

Det finns flera olika kommunikationsvägar inom Microsoft 365, såsom epost, chatt och inlägg, vilket kan kännas otydligt, och svårt att veta vad man ska välja. Under detta webinarium reder vi ut när och hur du ska använda respektive kommunikationsväg, och i vilka situationer man kan vända sig till de olika alternativen.

Nästa tillfälle är 10 oktober

Läs mer och anslut här

Webbinarium: Fillagring - OneDrive, Sharepoint och Teams, 26 oktober

Ett webinarium där du får lära dig mer om lagring i Microsoft 365. Vart hittar jag min egna lagring, och vart hittar jag gemensam lagring? Vi kommer att gå igenom OneDrive SharePoint och Teams, som lagringsytor, och prata om hur du kan tänka när du lagrar dina filer, samt hur du på smidigast sätt delar dem med andra.

Nästa tillfälle är 26 oktober.

Läs mer och anslut här

Teamsutbildning, 9 november

I Teamsutbildningen får du lära dig att på ett effektivt sätt använda Teams i ditt arbete och hur du på bästa sätt kan samarbeta i plattformen. I denna utbildning får du möjlighet att genomföra olika övningar för att lära dig mer om hur du använder Teams i ditt arbete.

Detta kommer att ske fysiskt på plats, och innehålla praktiska övningar. Det är ett begränsat antal platser, så du behöver anmäla dig i god tid för att få en plats.

Nästa tillfälle är 9 november. 

Läs mer och anmäl dig här

Workshop: Fortsättning om fillagring - OneDrive, SharePoint och Teams, 23 november

Denna workshop är en fortsättning på webinariet om fillagring. För att delta i denna workshop rekommenderar vi att du har deltagit i webinariet om fillagring eller att du har grundläggande kunskaper om dessa verktyg. Vi kommer inte att gå igenom grundarna i fillagring under workshopen utan kommer genomföra praktiska övningar där du får prova på olika sätt att arbeta med verktygen. Tillfället är på plats och kräver att du anmäler dig. 

Nästa tillfälle är 23 november.

Läs mer och anmäl dig här

Vill ni boka in en egen utbildning?

Vill ni boka in en skräddarsydd utbildning som är anpassad efter er institutions/enhets behov?

Gör en bokningsförfrågan här!

Elin Sköld
2023-09-19