Utbildningar inom Microsoft 365

Här samlas kommande utbildningar och aktiviteter där du som anställd vid Umeå universitet får möjlighet att fördjupa dina kunskaper om Microsoft 365 som helhet, men även om de verktyg som ingår.

Utbildningarna är för dig som anställd vid universitetet och är kostnadsfria. 

Målet är att du ska känna dig tryggare i användningen av Microsoft 365.

Kommande utbildningar och aktiviteter

Återkommande aktiviteter

Introduktion till Microsoft 365

Introduktion till Microsoft 365 är ett webinarium där du får lära dig om Microsoft 365 som helhet, och vilka möjligheter det finns i verktyget. Vi kommer att gå igenom hur olika verktyg hänger ihop, vad som kan vara bra att veta i användningen, samt tipsa om användbara funktioner.

Nästa tillfälle är 12 september.

Läs mer och anslut här

Introduktion till Teams

Intro Teams är ett webinarium där du får lära dig mer om Microsoft Teams. Vi kommer att gå igenom enkla funktioner och användningsområden i Teams och hur du kan börja använda verktyget. Du kommer att få de baskunskaper som krävs för att börja använda Teams i ditt arbete.

Nästa tillfälle är 3 oktober.

Läs mer och anslut här

Teamsutbildning

I Teamsutbildningen får du lära dig att på ett effektivt sätt använda Teams i ditt arbete och hur du på bästa sätt kan samarbeta i plattformen. I denna utbildning får du möjlighet att genomföra olika övningar för att lära dig mer om hur du använder Teams i ditt arbete.

Det är ett begränsat antal platser, så du behöver anmäla dig i god tid för att få en plats.

Nästa tillfälle är 3 maj.

Läs mer och anmäl dig här

Webinarium

Kom igång med Bookings

Ett webinarium där du får lära dig mer om hur du använder Bookings, och Bookings med mig. Vi kommer att gå igenom vad Bookings är, i vilka situationer man kan använda det i, samt hur man sätter upp en bokningssida.

När? 15 maj

Läs mer och anslut här

Fillagring - OneDrive, SharePoint, Teams

Ett webinarium där du får lära dig mer om lagring i Microsoft 365. Vi kommer att gå igenom OneDrive SharePoint och Teams, som lagringsytor, och prata om hur du kan tänka när du lagrar dina filer.

När? 24 maj

Läs mer och anslut här

Workshops

Fortsättning av workshop om fillagring - OneDrive, SharePoint, Teams

Denna workshop är en fortsättning på webinariet om Fillagring. För att delta i denna rekommenderas att ha sett detta webinariet innan då vi ej kommer att gå igenom grunderna i fillagring. Vi kommer att genomföra praktiska övningar där ni kan prova på olika sätta att arbeta på.

När? 8 juni

Läs mer här

Elin Sköld
2023-03-28