Vetenskaplig poster

Du kan formge och beställa din vetenskapliga poster med Grafiskt mallverktyg som är en webbaserad tjänst för att producera grafiskt material utifrån färdiga mallar.

Vi erbjuder tryck av vetenskapliga postrar och andra storformat på tre olika material. Materialet avgör också leveranstiden.

  • Papper = 2 arbetsdagar. Snabbaste leveranstiden, men tänk på att det är ömtåligt.
  • Papper+laminat = 3 arbetsdagar. Genom att laminera papperet får det en skyddande blank hinna.
  • Textil = 3 arbetsdagar. Om du har planer på att resa med postern är textil ett bra val. Du kan enkelt vika ihop postern och packa den i en resväska. Efteråt kan du försiktigt stryka den eller hänga upp den i badrummet då fukt får den att släta ut sig.

Observera att dessa leveranstider gäller för avhämtning på Infocenter. Om du önskar leverans inom eller utanför universitetet är detta möjligt. Då tillkommer kostnad för frakt och emballage. Räkna även med en extra leveransdag inom universitetet samt 2-3 dagar utanför universitetet.

Expressleverans

För snabbare leveranser än det som anges ovan tillkommer en expressavgift på 25% av priset. Expressbeställningar kan inte göras via Grafiskt mallverktyg. Ladda istället ner tryckoriginalet och skicka beställningen via mejl.

Vetenskaplig poster med Grafiskt mallverktyg

Mallen för vetenskaplig poster kan generera postrar i många olika storlekar och layouter och följer alltid Umeå universitets grafiska profil. När du är nöjd med din poster kan du beställa tryck via den inbyggda mediakorgen. Priset för postern (inklusive GEM) visas när produkten läggs i mediakorgen. Postrar som beställs via Grafiskt mallverktyg är betydligt billigare än postrar som skapats via PowerPoint eller liknande program så detta pris gäller enbart för postrar som formges och beställs i Grafiskt mallverktyg.

Logga in i grafiskt mallverktyg

Läs mer om Grafiskt mallverktyg

Vetenskaplig poster med eget original

Det går fortfarande att beställa postrar som inte formgetts i Grafiskt mallverktyg. Vi vill ha din poster som PDF-fil och med de dimensioner den ska tryckas i. Vi accepterar som regel inte Powerpoint-filer. Om du skulle skicka in en Powerpoint-fil behöver du vara beredd på att godkänna ett PDF-korrektur via mejl innan vi går vidare till tryck. Kontroll av bildkvalitet, format och tryckbarhet görs alltid.
Ditt original kontrolleras även så att det följer Umeå universitets grafiska profil. Postrar som inte följer den grafiska profilen får inte tryckas. Beställ via formuläret nedan.

Beställningsformulär för eget original

Kontaktinformation

Via mejl 

tryckservice@umu.se
avhandlingar@umu.se

Kundmottagning

Infocenter Universum
090-786 58 10
Telefontid: 9-15 måndag-fredag. Lunch 11.00-12.00
Besök enligt överenskommelse.

Frida Fjellström
2023-09-20