Boka hyrbil

Om du ska göra en tjänsteresa med bil ska du i första hand resa med hyrbil. När du bokar hyrbil ska du boka hos någon av universitetets upphandlade leverantörer. I universitetets avtal ingår leverantörer för hyra av bil, minibuss eller lätt lastbil upp till 3,5 ton.

Logga in för att se mer information på denna sida.

Vilken leverantör du ska välja beror på hur länge du ska hyra bilen. Om du hyr bilen kortare tid än 30 dagar är det en korttidsförhyrning, om du hyr längre än 30 dagar är det en långtidsförhyrning. Oavsett om det gäller korttids- eller långtidsförhyrning ska du alltid välja en miljöbil som uppfyller säkerhetsmässiga krav, om det finns möjlighet.

Alla avtal hittar du i universitetets avtalsdatabas E-avrop, Hyrbil/Fordonsförhyrning.

 

Korttidsförhyrning

När du hyr en bil för korttidsförhyrning får du hyra upp till 30 dagar med fri körsträcka. Du kan då välja att hyra hos

  1. Nordic MasterCar AB (Sixt rent a car)
  2. Mabi Sverige AB
  3. First Rent A Car Aktiebolag (Hertz)
  4. Europeisk Biluthyrning Aktiebolag (Europcar)

Leverantörerna är rangordnade så du måste alltid välja Nordic MasterCar AB först, och sedan gå vidare om de inte har den typ av fordon du behöver.
Mer information samt prislistor hittar ni i avtalsdatabasen e-Avrop.

Långtidsförhyrning

När du hyr en bil för långtidsförhyrning får du hyra mellan 30 dagar upp till 11 mån och 30 dagar med fri körsträcka. Du kan du välja att hyra hos

  • Europeisk Biluthyrning Aktiebolag (Europcar)
  • First Rent A Car Aktiebolag (Hertz)
  • Mabi Sverige AB
  • Nordic MasterCar AB (Sixt rent a car)

Leverantörerna är inte rangordnade utan du väljer den av dessa fyra leverantörer som har lägst pris på det fordon med den utrustning som du behöver.

Mer information samt prislistor hittar ni i avtalsdatabsen e-Avrop.

Egen bil?

Att använda din egen bil i tjänsten ska undvikas så länge det finns andra lämpliga alternativ. Om du behöver använda din privata bil i tjänsten måste du ha en överenskommelse med din chef eller prefekt. Din bil måste också uppfylla universitetets krav på säkerhet och miljö. Universitetet som arbetsgivare ersätter inte eventuella skador eller eventuell självrisk och du måste själv ansvara för alla kostnader som inte täcks av tecknade försäkringar vid olycka samt skador på fordonet.

Linnea Westberg
2021-06-01