Bostadsförmedling

Institutioner och enheter kan vända sig till Umeå universitets bostadsförmedling för att få hjälp att ordna bostad till internationella studenter och gästforskare.

Bostadsförmedlingen tar emot ansökningar om bostad, prioriterar och upprättar avtal.

Överflyttning av institutionsförhyrda bostäder

Fokus under implementeringen av Bostadsförmedlingen 2021-2022 är överföring av institutionsförhyrda kontrakt. Anmäl flytt av avtal via formuläret Överföring av institutionsförhyrda hyresavtal.

Boende för internationella gästforskare 

Bostadsförmedlingen kan förmedla bostad till internationella gästforskare. Institutionen/enheten anmäler behov via Bostadsförmedlingens formulär både för personer med anställning vid Umeå universitet och för personer utan anställning.

Mer information och formulär finns på sidan Boende för internationella gästforskare

Boende för internationella studenter

International Housing Office som ingår i Bostadsförmedlingen erbjuder inresande utbytesstudenter och avgiftsbetalande studenter boende under en period om max två terminer. Utbudet består av enkelrum i studentkorridor som hyrs av Bostaden. Mer information finns på sidan Boende för internationella studenter

Fritidsboende för anställda

Universitetet har tillgång till två gårdar i Norrmjöle som anställda kan hyra under delar av året. Forskare som är i behov av bostad i en kreativ och avskild miljö har även möjlighet att hyra Lidmangården i Missenträsk. Läs mer på sidan Fritidsboende för anställda.

kontakt

Ansökan om bostad

Institutioner kan skicka in en ansökan om boende för internationella forskare, post doc och gästlärare via formuläret Förfrågan bostad.

Vid frågor, kontakta

Lena Bohlin
090-786 53 36
lena.bohlin@umu.se

Frida Fjellström
2021-10-20